Masterclass

analyse, consultancy, uitvoering & ontwikkeling

Zakendoen in een platformeconomie

In een masterclass worden de ontwikkelingen geschetst, de veranderingen aangegeven en wordt ingegaan op de diverse marktomstandigheden en strategische keuzes. Van theorie naar praktijk naar implementatie; van strategische opties naar keuze van software, een totaal-visie is de basis voor succes!

In de masterclass zullen wij onze kennis en ervaringen delen, met u overleggen wat voor u de beste strategie is en hoe deze ook toe te passen. De ontwikkelingen gaan snel, maar bieden ook veel kansen voor innovatieve en flexibele organisaties

Tijdens een masterclass wordt er uitvoerig over het hoofdonderwerp: zakendoen in een Platform economie gediscussieerd; dat doen we met elkaar (deelnemers), aan de hand van video’s, vlogs, papers, eigen kennis en ervaring.

Kennis en ervaring zijn niet meer analoog maar worden meer en meer op een heel andere wijze toegepast met name als de context verandert! Kennis en ervaring zullen worden geupdated aan de mogelijkheden van vandaag!

Een masterclass begint om 9.30 en zal eindigen rond 18.00 uur.
Uiteraard wordt er bij de inwendige mens stilgestaan en zal er een riante lunch worden geserveerd. Gedurende de dag zijn er voldoende mogelijkheden om verse koffie/thee te nuttigen of even een ommetje te maken.
Aan het einde van de dag drinken we nog iets samen en evalueren we de dag.

Een masterclass kost € 795 ex BTW per deelnemer

Datum geplande masterclass:

Voor uw aanmelding verzoeken wij u vriendelijk ons te mailen op info@platformsupport.nl

Platformen staan aan de basis van de deeleconomie, zoals bij AirBnB, Uber, Spotify. Maar ook Alibaba, Amazon.com en Bol.com maken gebruik van deze platformstructuur om aanbod en vraag te verbinden. Nieuwe tussenpersonen, die zorgen voor een nieuwe infrastructuur zonder supply chain. Deze platformen zijn de tussenpersonen van de toekomst met een eigen verdienmodel. Koppelingen naar leveranciers, extra dienstverlening en lage prijzen zijn disruptief voor veel markten. Banken, Retail, dienstverleners en groothandelaren zullen de strijd aan moeten gaan met deze nieuwe toetreders. Maar ook fabrikanten moeten opnieuw relaties bepalen met hun klanten, toeleveranciers en eindgebruikers. Business to Business, Business to Consumer en Consumer to Consumerplatformen zijn de infrastructuur van het zakendoen in de nabije toekomst. Samenwerking in een platform of het creëren van een eigen platform is nodig om klanten te binden en leveranciers te faciliteren. Een nieuwe marketingstrategie, automatische koppelingen (Api’s), intensieve communicatie en nieuwe verdienmodellen zijn de basis voor de platformstrategie.